Imunitet na rak

Kao što sam već mnogo puta napisao, naše stanje zdravlja zavisi, ne samo od naše trenutne ishrane i načina života, već i od prethodna tri faktora koji daju prirodni imunitet, a to su:
  • nasledne osobine predaka
  • ishrana majke u trudnoći
  • i ishrana u ranom dobu, u periodu ranog razvoja, od bebe pa do  23-24 god. života;
Postoje osobe koje su imune na rak i druge ozbiljne bolesti bez obzira na to što uzimaju velike količine jang, odnosno jin namirnica i što su izložene otrovnim hemijskim supstancama. A evo kako se to može objasniti. Obično su to osobe sa veoma snažnom nasleđenom konstitucijom, dobro građene čiji je organizam bogat raznim mineralima. Njihove majke i dalji preci jeli su puno žitarica i povrća i preneli im zdrave telesne sisteme: organe za varenje, krvotok i nervni sistem. Neki drugi ljudi, koji ne moraju da imaju toliko snažnu konstituciju ali su imuni na bolest, imaju neobično jake izvore energije i vitalnosti koji su poreklom od aktivnosti i vežbanja koje upražnjavaju tokom dugo godina uravnoteženog života.
Vladimir Matić i Bekan
Srpski gorštak u devetoj deceniji sa svojim ovnom foto: Sasvim prirodno
To su ljudi koji do određene granice mogu da apsorbuju i neutrališu skoro svaki ekstremni faktor.
Ne postoji veći primer toga o čemu govorim, od atomskog bombardovanja Nagasakija u avgustu 1945. god. Na približno istoj udaljenosti od epicentra eksplozije su se nalazile dve bolnice: jedna je bila prozapadna u kojoj su se primenjivale zapadne metode lečenja i bolničke ishrane i zen budistička bolnica. U prvoj bolnici su svi izginuli ili odmah ili ubrzo nakon bombardovanja, a u zen budističkoj su preživeli skoro svi i izbegli su radijacijsku bolest živeći na hrani koja se sastojala od integralnog pirinča, morske soli, miso supe, morskih algi i drugih tradicionalnih jang namirnica. U isto vreme, mnogi drugi preživeli stanovnici Nagasakija koji su se pridržavaji modernog japanskog jelovnika (beli pirinač, velika količina životinjskih namirnica i šećera) ukoliko nisu umrli od bolesti radijacije u roku od nekoliko dana, umrli su od leukemije u narednih nekoliko godina.
Takav, čist dokaz (koliko puno zdravlje zavisi od prethodna 3 faktora) sam video u mom komšiluku gde je u poslednjih 4 god. umrlo 14 osoba: 12 od raka (starost između 42 i 59 god.), 1 od infarkta (59 god.) i 1 od starosti (86 god.). Mlađima stalno pričam: ne takmičite se sa starim ljudima!

Post Comment