Nepobedivi neprijatelj -bakterije i virusi

Teorije o opštoj ugroženosti čovečanstva od strane bakterija i virusa predstavljaju sam vrh gluposti moderne medicine. Takođe su i izraz nemoći medicine da se bori protiv najrazličitijih bolesti. Najlakše je bolesnika ubediti da je štrokav i da treba da više vremena provodi u vodi sa raznim hemikalijama i dezinfekcionim sredstvima na sebi. Ako bolesnik nekako uspe da ubedi lekara da je nenormalno čist, onda sledi teorija o stresovima. Ako i toga nema u životu pacijenta, onda mu je bolest nasledna i krivi su predaci. I konačno, ako nisu krivi ni predaci, pacijent podlegne bolesti mumificiran od hemijskih lekova, ozračen snimanjima u klinikama, sav izbušen iglama i, najčešće, sa nulom na bankovnom računu. Nije retkost da porodica ostane u dugovima.elephant-n-mouse

ISTINA  O  NAŠIM  “NEPRIJATELJIMA”

Svako ko ima bilo kakvog znanja o postanku života na Zemlji, zna da je prvo nastalo tlo, voda, vazduh i odgovarajuća klima, pa onda virusi, zatim bakterije, višećelijski organizmi itd. Kratko rečeno, Univerzum je uvek “pripremao” povoljne uslove za nastanak sledećih živih organizama: sve spoljne uslove, hranu i način raspadanja i povratka u zemlju. Po Bibliji: “Prah prahu, zemlja zemlji!”
      Dakle, iz prethodnog možete zaključiti da je i čovek nastao u idealnom životnom okruženju i da je prilagođen svemu oko sebe! Nastanak svega živog na Zemlji ide u jednom smeru, a razlaganje (raspadanje na proste elemente) ide u suprotnom!!! Razlaganje živih organizama je neophodno jer stvara plodno tlo za rast biljaka, koje su sastavni deo lanca ishrane na planeti. Kada neki živi organizam stigne do kraja života u njegovom razlaganju učestvuju svi niži organizmi: strvinari, insekti i na kraju bakterije, pa virusi koji uništavaju bakterije. Kada i virusi stradaju, dolazimo do kraja ciklusa.
      Ako budemo poslušali neke naučnike koji baš i nemaju velike veze sa zakonima Univerzuma, šta bismo uradili? Po njima, treba da uništimo sve mesoždere jer ponekad hoće da nas pojedu, zmije jer hoće da nas ugrizu i otruju, žabe jer su ljigave i odvratne, krave i bikove zato što imaju nameru da nas ubodu rogovima, leptire jer se od njih razvijaju gusenice koje su ružne i jedu nam baštu … itd.,… i na kraju bakterije i viruse koji nas ugrožavaju u svakom momentu. Samo tu nije kraj – kada dođe do takvog pomračenja uma, tada počinju i drugi ljudi da nam smetaju: babe i dede koji su prljavi, a hoće da malo drže u krilu naše dete (pa da ga zaraze), onaj pored nas koji kija i tako širi zarazu, primitivni narodi koji su “krivi” za sve zaraze na svetu i, na kraju se započinju ratovi kao najgori vid pomračenja rasuđivanja. Doduše, ratovi ne započinju zbog higijene, već zbog pohlepe najmoćnijih. Skoro sam čuo od sestre koja živi u Kanadi, kako Kanađani duhovito tumače američke razloge za interes i agresiju širom sveta: “Šta će NAŠA nafta ispod NJIHOVOG peska?”
Važno je još reći da bakterije ne učestvuju samo u raspadanju ljudi, nego i bez njih ne bismo mogli ni da živimo. Ogroman broj vrsta bakterija živi sasvim prirodno u našem organizmu i mogu se nazvati “naše bakterije”. One vrše ko zna koliko korisnih procesa u nama i omogućuju nam zdravlje i život. Pored toga, one se bore protiv “neprijateljskih bakterija” koje pokušavaju da prodru u naš organizam i naruše nam zdravlje. Otuda je opasno i bezumno primati antibiotike koji nam uništavaju jedan od važnih sistema odbrane.
Ovde dolazimo do najveće tajne makrobiotike: zdrav način života i ishrane dovodi do aktiviranja svih mehanizama odbrane i ne brinemo o lekovima i bakterijama … zdravo telo dovodi do zdravog duha (rasuđivanja) … zdrava populacija ne dovodi na vlast nezdrave političare … a onda, na kraju, nema uništenja svekolikog života na planeti!
      Ako ne budemo zdravi (a sva je prilika da nećemo biti), bićemo bolesni, pohlepni, a brižni roditelji (koji dovode decu u vrtiće prepune sladoleda, čokolada i lekova) će tražiti da kazne kuvarice i da se, u najmanju ruku, dezinfikuju pri dolasku na posao i da idu na sistematske preglede što više puta godišnje. Verujte mi, ni gospodin Osava ne bi mogao da spase takvu decu bolesti i patnje. Na kraju će čovečanstvo uništiti skoro sve što što je ikada stvoreno, a planeta će to “posmatrati” i nastaviće da postoji!

NEKA  NAUČNA  ISTRAŽIVANJA

Kao dokaz da se virusa i bakterija ne možemo osloboditi, navešću vam dve TV emisije koje sam odavno gledao, a kojih se živo sećam.
Prvu sam gledao sedamdesetih godina. Snimili su jednog hirurga koji je, po utvrđenom protokolu pre operacije, prao ruke hirurškim sapunom i toplom vodom tokom 20 min., osušio ih vrućim vazduhom (fenomat), a asistenti su mu obukli uniformu za operaciju. Odmah potom je stavio ruke pod mikroskop, a na rukama su se i dalje nalazile neke vrste bakterija
      Tu vidimo da se bakterija ne možemo tako lako otarasiti.
      Druga je iz naučnog serijala “Posle 2.000 godine”. Naučnici su uzeli teflonsku dasku za sečenje namirnica, isekli neko povrće i meso i oprali su je pod mlazom tople vode i uz pomoć deterdženata. Kada su je stavili pod mikroskop, otkrili su sijaset mikroba, kao da nije ni oprana. U drugom slučaju, korišćena je drvena daska i postupak je ponovljen,ali ovaj put su je oprali samo čistom vodom. Bakterija nije bilo. Objašnjenje je bilo da drvo sadrži neke elemente i jedinjenja koja služe kao dezinfekcija i zaštita drveta od prirodnog propadanja.
Uzmite u obzir da je donet zakon u velikom broju zapadnih zemalja da se u mesnoj industriji i kasapnicama moraju koristiti teflonske daske.
Sada se dobro zamislite kuda idemo, ako ovako nastavimo.

Post Comment