Pisma čitalaca: Leukemija

Dobili smo pre nekoliko dana e-mail naše čitateljke koja nažalost boluje od leukemije. Kako mislimo da bi odgovor bio koristan za sve, objavljuejmo ga u celosti:

Poštovani,

molim Vas da mi date savet kako da se hranim a imam leukemiju. Da li postoje neki recepti? Ne mogu samo voće i povrće da jedem. Meso ne jedem i ništa mlečno.

S poštovanjem.

 

laukemija

Odgovor autora:

LEUKEMIJA

 
Ova bolest, iako ima neke elemente raka, nije pravi rak. U osnovi, to je bolest koja nastaje zbog preteranog jina u ishrani. Po medicinskim podacima, oko 500 dece do 10 godina u Srbiji oboli od raka, a velika većina oboleva od leukemije. Osnovni problem je u lošem kvalitetu krvi i lošem radu tankog creva (naravno, zbog upotrebe jin namirnica i napitaka u svakodnevnom životu. Dakle, potreban je jang u ishrani. Treba obavezno pročitati dva teksta o raku pod kategorijom “Opšte teme” (Rak I, Rak II). Naravno, i sve ostale tekstove, jer sve što pišem čini zajedno znanje o životu i zdravlju. Slede saveti osnivača makrobiotike, Žorža Osave:
“Ova se bolest leči za 10 dana, ako ste razumeli filosofiju medicine Dalekog Istoka, i ako znate da spremate makrobiotička jela. Pored makrobiotičke ishrane, treba upotrebljavati specifična jela: heljda, gomasio ( br.42 ), teka (br.127 ), šo ban ( 147 ), kinpira ( 45 ) i nituke od potočarke (47 ). Ovo su redni brojevi recepata u kategoriji  “Recepti”. Piti što je manje moguće.”
Moram reći da roditelji koji imaju decu na lečenju od leukemije (važi i za ishranu i lečenje odraslih) čine lošu uslugu donoseći im u posetu južno voće i slatkiše. Treba da se odluče da li im je stalo da udovolje ukusima svoje dece, ili da ih izleče.

 

Post Comment