Prehlada!

Ova reč za posebno stanje organizma (bolest) u slobodnom prevodu savremene medicine govori: “Prehlada nije naročito zabrinjavajuća bolest, mi ne znamo kako i zašto nastaje, i nećemo vam  lečiti uzroke (jer ne znamo), ali ćemo vam ublažiti simptome, pa ćete izgledati zdravije!”
Bolje od mene će to objasniti reči g. Osave:
    prehlada lecenje  “Obična prehlada, čije je postojanje potvrđeno od samog nastanka medicine, još uvek nije dobila pravi načn lečenja; sve što je moderna medicina, toliko autoritativna i ponosna, učinila po pitanju prehlade, jeste da je nazove “opšta alergija”. Ova reč alergija, magična reč koja ništa ne objašnjava, već vekovima pokušava da prikrije neznanje, aroganciju i neodgovornost “naučnika” lekara. Nedavno je američka vlada odlučila (1957. god.) odlučila da potroši 20 miliona dolara na istraživanja za vakcinu protiv obične prehlade. Posvetiti toliku sumu novca za istraživanje simptomskog leka privremenog dejstva, a posle toliko čudesnih farmaceutskih, medicinskih i hirurških inovacija ovenčanih slavom koje su, najčešće, bile simptomske, zar to nije farsa? I kada bi se uspelo u naporima da se pronađe vakcina za 1.100.000 koje se svakodnevno prehlade, trebalo bi se pobrinuti za prehlade sa povišenom temperaturom (hay fever) od kojih oboli godišnje 30.000.000 osoba u SAD…..
      Međutim, prehlada nije samo prolazno oboljenje i gubitak određenog broja radnih dana. Svaki put kad se prehladimo moramo to skupo da platimo, vrlo skupo u vidu otvrdnjavanja arterija i telesnog tkiva.
      Prema Principu Jedinstva nauke i filosofije Dalekog istoka, uzrok prehlade je jinizacija našeg tela. Jedemo suviše jin namirnice, odnosno namirnice bogate vitaminom C, kalijumom, kalcijumom, fosforom, vodom itd… , i ne ostvarujemo dobru proporciju između jin i jang namirnica. Umesto da uspostavimo dobru proporciju između jin i jang faktora u našoj ishrani, što bi zaustavilo uzrok bolesti, mi više volimo da koristimo lekove ekstremno jin prirode koji imaju sposobnost eliminacije simptoma i dovode, što je i normalno, do znatnog pogoršanja našeg stanja.”
                                                                                                                     g. Osava
      Dakle, sada imate pred sobom rešenje hiljadugodišnje tajne bolesti nazvane “prehlada”. Dodajem da je taj naziv veoma glup jer najmanje ima veze sa hladnoćom. Da ne bismo širili suviše priču o tome, reći ću vam još da ovom problemu ne treba prići hladnokrvno i kao nečemu što je prolazno i suviše sitan problem da bismo obraćali naročitu pažnju. Obzirom da je uzrok jin stanje organizma, a jin je uzrok preko 90% bolesti, pa i najtežih, mora se ozbiljnije prići ovom problemu. Pametni će iz ovog teksta izvući ogromnu korist, a oni koji traže nešto bez muke, čitanja i instant pomoć neće imati nikakve koristi. Opet je to dobro. Čovek je najsrećniji kada je slobodan da postupa onako kako on hoće!
      Na kraju, evo i načina lečenja:
      Uz makrobiotičku ishranu, specifici su Kuzu (br. 150), ume-šo-kuzu (br. 157); krem od pirinča (br. 66, br. 128, br. 152 i br. 158).

Post Comment