Produženje vrste i trudnoća (5) – Problemi u trudnoći

Žene makrobiotičari nemaju ove probleme. Uzaludno je pomagati osobama koje imaju ovakve probleme i ne primenjuju makrobiotiku, ali im se može pomoći ako obećaju da će ubuduće, za svoje dobro, primenjivati makrobiotiku, kao i da više neće uzimati hranu koja zadovoljava njihova nepca i jezik. Ako se radi o jin osobama bledog tena, odnosno zimogrožljivim osobama koje više vole toplo kupanje i imalu slab puls, koje pričaju tiho i kreću se usporeno, jednom ili dva puta dnevno pripremati čaj Zmaj. Može se i malo povećati količina one hrane koja pojačava jang efekat. Ako su to jang osobe, crvenog tena, svadljivog karaktera, one koje ne podnose kupanje u toploj vodi, koje imaju ubrzan puls, malo povećati jin namirnice i jin način kuvanja.”
                                                                                                                                                            Osava

“1.  Krvarenje

Preterano uzimanje i ekstremno jin i ekstremno jang hrane može da izazove krvarenje. Hrana poput soli i proizvoda životinjskog porekla može da izazove zgušnjavanje i izbacivanje krvi, dok proizvodi kao voće, tečnost, šećer i začini često izazivaju slabljenje i prskanje kapilara u jajnicima i materici. Ako preobilje jang hrane izaziva krvarenje, početi standardni makrobiotički način ishrane izbegavajući hranu životinjskog porekla, a uzimati umerenu ili malu količinu soli. U slučaju krvarenja izazvanog suprotnim uzročnikom treba početi standardni makrobiotički način ishrane, a izbegavati salate, voće i previše tečnosti dok se stanje ne poboljša.
o-PREGNANT-WOMAN-HOSPITAL-GOWN-facebook

2.  Spontan pobačaj

On može lako da nastane kao posledica učestanog preterivanja sa jin hranom. Kad spontan pobačaj nastane u veoma ranoj trudnoći, često se pogrešno shvati kao nepravilno menstrualno krvarenje. Posle nekoliko godina dobre ishrane, žena može da izazove pobačaj u toku prvih nekoliko meseci trudnoće ako samo pojede nekoliko plodova, naročito tropskih, kao što su smokve, avokado, papaja, mango i dr., sa nekoliko čaša vode. Ovi veoma ekspanzivni proizvodi izazvaće bukvalnu “eksploziju” kapilara i embrion će početi da se odvaja i izbacuje. Krvarenje iz nosa takođe nastaje sličnim mehanizmom. Da bi se sprečio spontan pobačaj, treba izbegavati ekstremnu jin hranu u toku trudnoće. Da bi se zaustavio već započet pobačaj trebalo bi nekoliko dana jesti miso supu sa moči (kolač ili knedle od slatkog kuvanog istucanog pirinča) i lukom vlašcem.

 3.  Prevremani porođaj

Može da nastane usled odveć jin stanja, kao i kod spontanog pobačaja, ili zbog previše jang stanja od šestog do osmog meseca trudnoće. Ovo je često posledica putovanja koje je veoma jangizirajuće. Ako žena jede izbalansiranu hranu i vodi uredan i miran život, to ne bi trebalo da se dogodi. Idealno bi bilo da supružnici nemalu polni odnos tokom trudnoće. Međutim, polno uzdržavanje je obično teško. Žena može, bezbedno da ima snošaj do kraja šestog meseca, a posle toga postoji opasnost prevremenog porođaja.”
                                                                                                                                                                                      Kuši

Post Comment