Rak (drugi deo)

Ovaj tekst spada u najviša istočnjačka znanja o životu, kao i mnoge stvari, do sada objavljene na ovom sajtu. Za zapad su to sve čuda i, uglavnom, činjenice koje su vrlo često vidljive, očigledne i korisne za zdravlje, ali sa zapadnjačkom arogancijom, jako retko se dešava da budu prihvaćene. Samo časni izuzeci koji imaju sposobnost i inteligenciju da rasuđuju, prihvataju takve stvari i žive u skladu sa prirodom. Zapad je inače u globalu, da citiram crtanog junaka, pevca Sofronija, “zbunjen kao  dva ludaka u buretu”.
Dakle, do sada ste videli razne znake progresivnih razvoja bolesti. Od četvrte faze razvoja bolesti (kategorija “Opšte teme”- Etape ili faze razvoja bolesti) dolazi do degeneracije tkiva i, kod razvoja raka dolazi do ekstremne degeneracije. Objasni ćemo preko boja koje imaju veliku ulogu u razumevanju prirode i dijagnozi.
Osnovni znak pojave raka je promena u boji kože. Pri tome se na nekim delovima tela javlja zelenkasta nijansa kože. Javljanje ove boje govori o procesu biološke degeneracije. Ona nije tako očigledna, osim u težim slučajevima raka, pa treba pažljivo posmatrati, a najbolje se primećuje pri dnevnom svetlu.
Razložena sunčeva svetlost (spektar) kreće od najviše jin boja, pa do najviše jang boja tj. od najmanje talasne dužine (purpurna, ljubičasta), pa do najveće talasne dužine (crvena).

 

  • purpurna, plava ili siva; javljaju se na nebu i u atmosferi (oblaci, voda). Te boje su najrasprostranjenije, a ti elementi učestvuju u osnovi i začetku
  života.
  • zelena; boja prevashodno biljnog sveta. Boja hlorofila (“biljna krv”). Biljke su osnovna hrana za ljude i najveći deo životinjskog carstva.
  •  žuto, smeđe, narandžasto; ove boje javljaju se u kompaktnijem (više jang) svetu minerala, koji uglavnom učestvuju u procesu metabolizma, a
  kasnije se izlučuju. Ovo su inače boje dnevnih izlučevina.
  • crveno; boja životinjske krvi (naravno i ljudske). Najviše jang. Predstavlja život bića na najvišem stepenu razvoja. Boja hemoglobina.

 

Ishrana (jedenje), u osnovi predstavlja unošenje biljnog  života u nas i pretvaranje u crvenu animalnu krv. Proces je zasnovan na sposobnosti organizma da magnezijum, koji se nalazi u središtu molekula hlorofila, pretvara u gvožđe, element koji predstavlja osnovu hemoglobina u našoj krvi. A skrob iz tih biljaka se koristi za neophodnu energiju. Otuda je uzaludno u lečenju anemije veštački upotrebljavati injekcije i preparate na bazi gvožđa  jer organizam to ne prihvata (ili jako malo). Štaviše, gvožđe u takvom obliku je toksin za organizam. Gvožđe u tim preparatima je u obliku gvožđe-oksida, a to se u narodu zove rđa. Kada bi taj sistem mogao da pomogne, onda bi lečenje bilo veoma jednostavno: ostružete zarđali ekser nožem i progutate taj prah sa malo vode.
Rak u suštini predstavlja proces “obrnute evolucije”, pri čemu se ćelije tela razlažu i vraćaju na niži stepen razvoja tj. u biljni svet. Deobom i bujanjem ovih degenerisanih ćelija stvara se rak, a to se odražava u zelenkastoj nijansi koja se javlja na koži. Ovu nijansu ne nalazimo svuda po telu, pa ni blizu raka, već u određenim predelima tela duž meridijana či energije (akupunkturni meridijani) koji odgovaraju lokaciji raka. Svetlozelena boja obično se javlja na šakama i stopalima. To su mesta odakle polaze meridijani.
Otkrivanje raka će biti posebno obrađeno u lečenju specifičnih obolenja, ali evo malo uprošćenih primera:

 

Lokacija  raka  Oblast  gde  se  može  javiti  zelenkasta  nijansa:
Debelo crevo Na nadlanici, udubljenje između palca i kažiprsta
Tanko crevo  Sa spoljne strane malog prsta šake
Pluća/grudi Na obrazima i s unutrašnje strane ručnih zglobova
Želudac
Duž prednje strane noge, naročito ispod kolena ili
u produžetku 2. i 3. nožnog prsta
Bešika/materica
Jajnici/prostata
Oko skočnog zgloba, na nozi, sa spoljne strane
Jetra/žučna kesa
Na stopalu (sa gornje strane), sa strane središnjeg
dela, u produžetku domalog prsta
Slezina/limfa
Unutrašnja strana stopala, od spoljne strane palca
 ka oblasti ispod skočnog zgloba.

 

 

4 Comments - Write a Comment

  1. Prelepo receno!Uvek svojim prijateljima koji veruju u suplemente dajem isti primer-da sa sobom nose zardjao ekser,pa kad se osete slabo-da ga lizu 5-10 minuta 😀
    U zdravlju ziveo gospodine!

    Reply

Post Comment