Ubica pod zaštitom nauke – Aspartam

Aspartam

Ovaj industrijski aditiv koji je laboratorijski proizveden još 1969. god. je u širokoj upotrebi, iako su poznati njegovi veoma štetni efekti. Međunarodna oznaka mu je E-951 i dozvoljen je za upotrebu u listi Pravilnika o kvalitetu i uslovima upotrebe aditiva u namirnicama. Na žalost, sve ove proizvode koriste deca (mada ne vidim razlog zašto bi odrasli bili predviđeni za odstrel):
  •     Pekarski proizvodi
  •     Žvakaće gume
  •     Gumi bombone
  •     Sokovi i bezalkoholna pića
  •     Slatkiši
  •     Proizvodi za dijabetičare
  •     U nekim lekovima i pomoćnim lekovitim sredstvima
Kada jetra razlaže ovo hemijsko jedinjenje oslobađaju se sledeći toksični sastojci:
  • Aminokiselina fenilanin koja učestvuje sa 50%, koja utiče na mozak tako što blokira proizvodnju serotonina (neurotransmiter) koji izaziva relaksaciju. Posledica ovoga je agresivnost, nesanica, depresija…..
  • Aspartmska kiselina
  • Metanol (metil-alkohol). Sećate li se trovanja veštačkom rakijom ? U veoma malim količinama izaziva slepilo, a u malo većim…smrt!
Veća upotreba aspartama izaziva: glavobolju, magloviti vid i zujanje u ušima, znojenje, probleme sa disanjem, depresiju, visok pritisak, anoreksiju, tumor na mozgu i pankreasu i rak dojke. Lista oboljenja koje on izaziva je oko 95. Zvanično je zabranjen samo za dojilje, trudnice i alergične na fenilanin! Navalite na pića koja nemaju šećera (ZERO)! Naravno, zezam se – ovo ne bih preporučio ni svom poslovođi!

Post Comment