Utrljajte mi omlet, pitu i Kolu (o revolucionarnim preparatima)

“Jedi, pij …”
Zadnjih godina smo svedoci bezbroj reklama o losionima, kremama, farbama za kosu i regeneratorima, zubnim pastama itd. Uglavnom se svodi na biljke, minerale i hemikalije koji će vas izlečiti kroz kožu i prekim putem. Pri tome je poželjno da ti sastojci budu sa dna okeana, sa vrha Anda, cvetovi biljaka koje cvetaju jednom u dvadeset godina, boljke iz dubine Amazona koje su okružene ljudožderima, biseri iz školjki, prah od dragog kamenja i ostala čuda. Sve to je namenjeno onima koji o zdravlju ne znaju skoro ništa i koji su lenji da nešto urade za sebe. Za one koji traže čarobni štapić! A takvih osoba je toliko da industrija fantastično uspeva da sve proturi u ogromnim količinama.
    Šta je ono što je važno u svoj toj zbrci?
    – hranljivi sastojci (a treba znati i koji) treba da prođu ceo prirodan put organizma tj. metabolizma, a ne kroz kožu, pa direktno u krv. Izuzetak su jedino neke obloge i lekovite masti koje, uz pravilnu ishranu, i kao pomoćno sredstvo, ubrzavaju ozdravljenje.
    – u ogromnom broju slučajeva, sve ono što je dobro za naš organizam, nije sakriveno, nego se nalazi u našoj blizini. Kakav bi to Bog bio, kada bi osnovne stvari za naš život sakrivao po nekim budžacima?
    – zdravlje i lepota direktno dolaze iznutra, od dobrog funkcionisanja organa. Na primer, rascvetali krajevi kose i vertikalne bore na gornjoj usni i iznad nje, u predelu brkova, su oznaka, kod žena, opadanja funkcija seksualnih funkcija, sušenja materice i opadanje nivoa ženskog hormona estrogena, uz opadanje funkcije bubrega koji daju osnovnu životnu tj. seksualnu energiju. Voleo bih da znam, koja bi to žena bila srećna da ima lepu kosu i usta bez bora (uz botoks), a zauzvrat, propale bubrege, gubitak seksualne želje i ženstvenosti i uz verovatnu pojavu raka pluća, dojki i sl. Ili drugo, propadanje kostiju je direktno vezano za degeneraciju bubrega koja se očituje kroz zubni karijes, oštećenja kičmenih pršljenova, osteoporozu kukova i ostalih kostiju. Da li onda ljudi misle da će umanjenje bolova mazanjem kremama da reši zdravlje bubrega i sve ostalo što je vezano za životnu energiju? Bubrezi su veoma važan organ čije loše funkcionisanje donosi i razne psihičke probleme kap što su fobije, depresija, strahovi i na kraju samoubistva, razni oblici ludila i društveni kriminal. Ima još mnogo ovakvih primera koje ćete vremenom pročitati i, nadam se razumeti, a još veća mi je želja, i primeniti.
    Obzirom na tendencije tzv. modernog društva i toliko se udaljuje od prirode, da je situacija više nego zabrinjavajuća, očekujem da za koju godinu napretka društva i nauke, uđemo u restoran opremljen krevetima i konobarima- maserima, i naručimo:” Molim Vas, utrljajte mi jedan omlet, pitu sa jabukama i kolu. Ponesite i kečap!”

Post Comment