Desni i usna šupljina

  1. Otečene desni, često bolne i pod upalom, posledica su prekomernog unošenja tečnosti, ulja, šećera, voća i sokova.
  2. Desni koje se povlače dovedene su u takvo stanje bilo prekomernim unošenjem jang namirnica, uključujući namirnice životinjskog porekla, soli i sušene hrane, bilo prekomernim unošenjem jin hrane i napitaka. Za ovo je dobar primer moj otac, koji je u detinjstvu odrastao sa snagom i zdravljem medveda, ali je kasnije pio velike količine piva i špricera, solio svaku hranu bez da je prethodno proba, obrok bez mesa za njega nije bio obrok i negde oko njegovih 38-40 god. desni su počele da mu se povlače. Za kratko vreme je prstima mogao da povadi svih 32 zuba koji su mu poispadali potpuno zdravi.
  3. Nenormalno crvene ili purpurne ali ne i otečene desni posledica su kombinovanja jang životinjskih namirnica i jin šećera, voća, sokova, bezalkoholnih napitaka i hemijskih supstanci. Slična boja praćena otečenošću uzrokovana je prekomernim unošenjem jin jela i pića.
  4. Blede, beličaste desni ukazuju na slabu cirkulaciju kao i na nedostatak hemoglobina u krvotoku, usled malokrvnosti izazvane neravnotežom u ishrani.
  5. Bubuljice na unutrašnjem zidu usne šupljine ukazuju na eliminisanje sledećih sastojaka ili nekog od njih: prekomerne količine proteina, masnoće i ulja- bilo da su životinjskog ili biljnog porekla- šećera i njegovih proizvoda.
  6. Krvarenje desni je u većini slučajeva prouzrokovano prskanjem kapilara, koji su oslabljeni usled nedostatka soli i drugih minerala u krvotoku. U retkim slučajevima, krvarenje desni je uzrokovano prekomernim unošenjem namirnica životinjskog porekla, suvih namirnica od brašna, soli i minerala, a nedostatkom svežeg povrća i voća, kao što je slučaj kod skorbuta. I nauka bi jednom već trebala da shvati da skorbut nije nedostatak vitamina C, već nedostatak hlorofila. Kad Zapad ne zna, nije sramota pitati Istok!
  7. Zapaljenje u dubini ždrela uz otočenost krajnika ili bez ovog drugog poremećaja, uzrokovano je prekomernim unošenjem jin namirnica, uključujući voće, sokove, šećer, mlečne napitke i ledena pića, a i mleka, kao u slučaju zapaljenja krajnika. Ako je takvo stanje praćeno belim mrljama dubko u ždrelu, to je posledica prekomernog unošenja namirnica iste vrste, a uz to još i životinjskih masnoća, masnoće u mesu, živinskom mesu i jajima, i u svim mlečnim proizvodima, kao u slučaju difterije.

Post Comment