Išijas, zapaljenje živaca, neuralgija

išijas

Vrlo česte bolesti današnjeg vremena koje su mučile mnoge. Išijas može da potraje jako dugo bez adekvatnog lečenja i ishrane. Moj prijatelj se patio sa ovim problemom preko 11 meseci i pored lekarskih saveta, injekcija B kompleksa, injekcija za umirenje bolova, raznih tableta (koje se daju kod nas i iz inostranstva) i na kraju tretmana akupunkture. Doduše, akupunkturu mu je radila jedna lekarka u bolnici i po tragovima od uboda igala video sam da je promašila sve tri izabrane tačke, i to za po 7-9 milimetara. To je previše budući da je površina tačaka u proseku manja od jednog kvadratnog milimetra. Čuo sam da je završila tromesečni kurs akupunkture, što apsolutno nije dovoljno za praktikovanje. Ljudi ionako nisu dovoljno upoznati sa istočnom medicinom i nemaju poverenja, pa kada se pojavi neko tako neuk, upropasti ugled takve vrhunske medicine kao što je akupunktura.

Lečenje išijasa

Evo efikasnog sistema lečenja: Strogo primenjivati dijetu br.7 tokom nekoliko dana, piti što je manje moguće i uzimati (Kategorija “Recepti”) br.47, br.113, br.119, br.120, br.140 i br.62. Za spoljnu primenu koristiti: br.192, br.109.
Masaže ne pomažu. Naprotiv, mogu da pogoršaju situaciju, osim akupresure. Takođe, nikakve vežbe se ne preporučuju sa izuzetkom dve vežbe iz Yoge. Prva se izvodi tako da zauzmete položaj dubokog čučnja na stopalima (ne na prstima nogu) držeći se za nešto (radijator ili štok od vrata, npr.). U takvom položaju provesti oko minut, mirno dišući. Druga vežba je da se iz stojećeg stava lagano savijate unapred, pomažući se tako što ćete se oslanjati rukama na noge. Noge treba da su prekrštene. Zadržati se jedno kraće vreme, a zatim ponoviti vežbu tako što ćete prekrstiti drugu nogu.

Post Comment