Anemija

anemija

Ovaj primer takođe govori o velikoj moći makrobiotike. Za klasičnu medicinu anemija uopšte nije mali problem. Najmanje 18 žena mi je reklo da su imale anemiju u trudnoći i da su lekari pokušavali da ih izleče dajući im kapsule gvožđa, sirupe ili injekcije gvožđa i ni jedna nije uspela da popravi krvnu sliku. To je posledica vrlo naivnog pristupa toj bolesti i nepoznavanja metabolizma. Gvožđe se u namirnicama nalazi u obliku gvožđe-oksida i najčešće daje namirnicama crvenu boju. Ali gvožđe-oksid je, takođe, i zarđali ekser, pa ako je jedini problem unošenje gvožđa u organizam, onda se možete jednostavno i jeftino izlečiti: ostružite rđu nožem sa eksera, progutajte i zalijte vodom. Na isti način se objašnjava i obolenje štitne žlezde: nedostatak joda u ishrani. Prvo, so se industrijski jodira, a drugo, joda ima u apotekama po vrlo niskim cenama. Ali, naravno ni to ne funkcioniše!
    Žena mog učenika i prijatelja, inače po struci medicinska sestra u Domu Zdravlja, se žalila da se jako loše oseća zbog anemije koja je trajala već 7-8 godina uz sve pokušaje njene načelnice da joj pomogne. Htela je da pokuša na kraju sa makrobiotikom (makrobiotiku obično ljudi prihvataju tek na samom kraju, kada su već bezuspešno isprobali sve moguće i nemoguće sisteme). Predložio sam joj dijetu br.7 i tako je na posao nosila teglice sa kuvanim žitaricama, prvenstveno pirinač. I sasvim normalno za naš narod, izazivala je podsmehe koleginica, od kojih ni jedna nije imala dobro zdravlje. Izdržala je pet dana takve ishrane, i opet klasično, javlja se radoznalost: da li je stanje išta bolje i pomaže li makrobiotika. Dala je krv na analizu i pokazalo se da su rezultati odlični. Načelnica je slegla ramenima i čestitala: “Šta si radila, ne moraš da mi pričaš, ali rezultati su dobri i samo nastavi tako!”
    Onda su koleginice počele da se raspituju kako sa to kuva i šta je dobro jesti? Kao i najčešće što se dešava, sve je ostalo na pitanjima prva 2-3 dana. Svakog čuda, tri dana dosta!

One Comment - Write a Comment

Post Comment