Kožne bolesti

Stare civilizacije su imale lek za sve bolesti, i imaju i sada. Evo preporuka gospodina Osave za lečenje kožnih bolesti:

 

EKCEM

Nikakav specijalan tretman nije neophodan, međutim pažljivo primenjujte dijetu br. 7 uz što je manje moguće tečnosti. Specifična sredstva (koja ubrzavaju lečenje) su: Kinpira (recept br.45), obloga od đumbira (br. 192), susam i đumbir (br. 213) i Nukaju (čaj od prokuvanih mekinja).

 

GUBA  (Lepra)

Javlja se u toplim predelima i to češće među siromašnim stanovništvom koje većinom jede presnu hranu, nedovoljno posoljenu i voće. Ova bolest se lako leči, kao i rak, zato što napada samo osobe sa veoma dobrom konstitucijom. Prouzrokovana je suvišnim jinom, kao i rak. Sledite dijetu br. 7 uz ekstremno malo pića i nanositi odloge od đumbira (br. 192) i obloge od taroa ili krompira (br. 193). Jesti često Kinpiru (br. 45)

koža

 

LEUKODERMIJA  (Bela kuga)

To je pojava belih fleka po koži. Ova bolest dolazi od suviše jin ishrane, a naročito od voća u prekomernim količinama. Nemojte ga više jesti i izlečićete se. Ali, uglavnom osobe koje pate od ove neprijatne bolesti nisu voljene zato što su tvrdoglave (a i pitanje je da li bi prihvatili ovakvo lečenje). Primenjivati br. 45, nituke od potočarke (br. 47), teku br.1 (br.127), gomasio (br. 42), đumbir obloge (br. 192) i obloge od krompira (br. 193).

 

KERATODERMIJA  (Bradavice)

Odbaciti sve proizvode životinjskog porekla i početi dijetu br. 7 ili br. 6, sa umerenom količinom gomasija (br. 42). Koristiti takođe br. 109, alge, šo-ban (br. 147), prirodni zeleni čaj.

 

PERUT

 

PSORIJAZA

Isti je način kao lečenje ekcema.

 

RUBEOLE  (ospice, male boginje)

Pojava rubeola je znak velikog čišćenja organizma od toksina, nakupljenih vremenom. Javlja se i temperatura koja pomaže sagorevanju toksina. Najčešće se javlja kod dece koja to lakše prebrode nago odrasli.
Često čujem saopštenja lekara da treba vakcinisati decu kako ne bi dobili boginje. A šta onda sa tolikim toksinima? Takvu glupost mogu da izvale lekari koji ne znaju mnogo o funkcionisanju tela ili ono koji su plaćeni da prodaju vakcine (bilo pacijentu, bilo zdravstvenom sektoru – državi).
Spremati oboleloj osobi krem od pirinča (br. 19), kuzu (br. 150), 2-3 manje šolje dnevno. Nipošto ne snižavati temperaturu i ne davati jin hranu i napitke.

RAK  KOŽE

Biće posebno i opširnije napisano.

Post Comment