Krvarenje oka kod dijabetičara

Ovaj primer je preuzet iz prakse i iskustva gospodina Osave za vreme njegovog boravka u Indiji.
“Profesor na univerzitetu u Kalkuti, D.G. (62 godine), dolazi kod mene na konsultaciju u pratnji svoje supruge. Već je duže vreme kako je izgubio vid na desnom oku usled krvarenja mrežnjače, a vid na levom oku mu je umanjen za 50%. Sedam godina je primao dve do tri injekcije insulina dnevno. Lečilo ga je pet specijalista.
      Rekao sam mu:
  • Bićete izlečeni za dve nedelje.
  • Ali kako? Bolestan sam već 29 godina i lečilo me je 5 specijalista, računajući tu i dvojicu veoma priznatih očnih lekara … To je nemoguće!
U stvari, nije bio izlečen za dve nedelje i pored toga što mu se stanje popravilo.
 Zamolio sam ga da mi donese uzorke svih jela koja je konzumirao. Tako sam otkrio i korigovao mnoge dijetetske greške koje je pravio.
Prošle su još dve nedelje, a on još uvek nije bio sasvim izlečen i pored toga što se sadržaj šećera u mokraći jako smanjio. Ponovo sam proverio obroke i to mi je omogućilo da otkrijem više novih velikih grešaka koje je trebalo ispraviti. Od početka njegova supruga nije pokazivala nikakvo interesovanje za moju metodu!
george-ohsawa-sakurazawa-macrobiotic
Potpuno je izlečen tek pri kraju trećeg meseca. Čak je njegova seda kosa počela da tamni. Ovo dugo odlaganje izlečenja nastalo je zato što njegova supruga nije imala ni vere niti bilo kakvog poverenja; to je bilo razumljivo, jer je izgledalo neverovatno izlečiti za dve nedelje bolest koja traje 29 godina. U suštini, trebalo je lečiti njegovu suprugu. Bila je veoma stidljiva i depresivna.
Otada je profesor prisustvovao svim mojim konferencijama, mada ga za to nisam molio, da bi govorio o svom iskustvu i demonstrirao kako sada može da čita.
Zadnji put mi je napisao: “Po prvi put u svom životu osećam radost življenja … Ova metoda omogućava podmlađivanje!”

One Comment - Write a Comment

  1. Naličje porodice je u ovom slučaju žena,a veza među njima(kao i veza sa djecom) je puno kompleksnija i bitno utiče na zdravlje.Ako sam dobro shvatio,sve oko nas je kao i u nama povezano na nekoliko različitih nivoa.Hvala za svaki novi tekst.

    Reply

Post Comment