Krvni pritisak (visok ili nizak)

krvni pritisak

Danas retko ko može da se pohvali da ima normalan pritisak. Kada je nešto široko rasprostranjeno, onda ljudi imaju sklonost da misle kako je to normalno…. a nije.
Način lečenja poremećenog pritiska krvi koji sledi možete koristiti i za lečenje hemofilije.
Ovo su ekstremno jin oboljenja koja su uzrokovana viškom vitamina C, voća i salata i napitaka. Primenite tokom jednog vremena dijetu br. 7 sa koliko god možete gomasija (br. 50) i šoju (tamari, soja sos). Piti što je manje moguće i koristiti racepte br. 145 (Mu čaj), br. 147 (šo ban), br. 127 (teka br.1), br. 109 (šio kombu) i ostale alge.
Osnovna uloga krvi je prenos kiseonika do svake ćelije i svakog dela tela, pored prenosa hranljivih i otpadnih materija, i još nekoliko uloga. Radom srca upravlja autonomni nervni sistem (tj. nezavisni ). To znači da njegov rad zavisi od zdravlja i trenutnih potreba organizma. Npr., nedovoljna količina kiseonika u krvi (valjda svi znamo koliko je kiseonik neophodan) izaziva ubrzan i snažniji rad srca kako bi se taj nedostatak popravio. Razlog smanjene količine kiseonika je jin stanje krvi. Jin krv (kisela) ima jako smanjenu mogućnost obogaćivanja kiseonikom kada dospe u pluća. Drugi razlog je površno i nepotpuno disanje u čemu greši skoro svaki stanovnik planete (preko 95%). Treći razlog može biti i loš rad pluća tj. zapušenost sluzima i raznim naslagama (opet jin). Ne smemo zaboraviti da po zakonu o povezanosti organa, stanje i zdravlje pluća direktno utiče na stanje srca (Či energija pluća utiče na Či energiju srca). Ovo vam govori da je vrlo mudro obratiti pažnju na lečenje pluća prilikom lečenja srčanih problema.
Visok pritisak se javlja kada su arterije delimično ili potpune zapušene masnoćama (masnoće su jin) i usled nenormalnog unosa raznih tečnosti (jin) što uzrokuje povećanu količinu krvi. Pri tome je srce još uvek dovoljno snažno da može da stvori određeni pritisak. A zašto bubrezi ne izbace višak tečnosti iz organizma? Kada se javi poremećaj pritiska, znamo da bubrezi,a verovatno i srce ne funkcionišu kako treba usled jin stanja organizma. Bubrezi su najviše jang organ, a na drugom mestu je srce. Prema tome, za njihovo dobro funkcionisanje potrebno je da organizam bude u stanju blagog janga. To govori da ne treba koristiti suviše jin namirnice, treba da budu kuvane i adekvatno posoljene.
Nizak pritisak se javlja ponovo zbog jin stanja. Znači da su i srce i krvni sudovi prošireni i mlitavi pa tako ne može biti ni pritiska (čak ni normalnog). Ovo stanje srca (slabost) se smatra opasnijim od jakog srca, jar je srce izgubilo jačinu. Jedina “dobra” strana mlitavog srca je da, ako osoba doživi infarkt, ima više šanse da se preživi.
Dakle, u oba stanja krvnog pritiska radi se o jin uzroku, samo je razlika u tonusu (jačini) srca!

Post Comment