Lečenje bubrežnih bolesti

lecenje bubreznih bolesti

Još početkom 60-ih godina Osava je napisao u svojoj knjizi da su oboljenja bubrega vrlo česta, a tada je ishrana bila bar 20% bolja od današnje. Bubrezi, kao organi od vitalne važnosti, su najviše jang od svih organa – tri puta više od srca koje je drugo po redu po jangu u našem organizmu. Kada je organ jang, to znači da mu je za dobro funkcionisanje potrebno jang hrane tj. soli i jang namirnica i spremljenih na pravi način. U tabeli pod kategorijom jin/jang imate klasifikaciju namirnica pa se tu vidi šta je šta. Rapidnom rastu bubrežnih oboljenja u svetu – pogotovo u razvijenim zemljama – doprinela je sve veća (enormna) upotreba ekstremno jin namirnica i hemikalija koje se nalaze u pićima, hrani, lekovima, droge, kozmetički preparati, preparati za sportiste, vitaminski dodaci, lekovi, hormoni, sve veća hajka protiv soli (ludilo zapadne medicine) …
    Kao i sve “ozbiljne” bolesti za one koji ne znaju da ih izleče, bolesti bubrega mogu da se izleče makrobiotikom po savetima onivača makrobiotike i to na sledeći način:
Potrebno je piti sve manje i manje i izbegavati izrazito jin hranu i napitke orijentišući se po listi namirnica. U tretmanu posebnu pažnju obratiti na uzimanje krema od pirinča (br.158) i sok od azukija (br. 151). Ako je bolest ozbiljnija, koristuti pored ovoga i sredstva (br. 192, br. 193, br. 3, br. 102, br. 147 i br. 42). U slučaju tuberkuloze bubrega: pored svega navedenog uzimati i heljdu (kaša i krem od heljde).
Više o strukturi i funkcijama bubrega možete pročitati ovde.

4 Comments - Write a Comment

  1. Poštovanje Predraže!

   Unutrašnje krvarenje je znak ozbiljnog oštećenja tkiva. Kod zaustavljanja krvarenja, najbolje sredstvo je denti (naći u kategoriji “Rečnik). Progutati kašičicu praha dentija i malo “zaliti” zelenim čajem ili šo-banom. Ponoviti sutradan ako se krvarenje nastavlja. Treba znati da je denti dobar, ali on ne može da izleči tumor. To je postrupak za prvu pomoć. Inače, u tekstu je objašnjen postupak lečenja bubrega i mokraćnog sistema, pa, pridržavajući se toga, krvarenje postepeno samo prestaje, vremenom.
   Pozdrav !

   Reply
 1. Postovani,

  Supruga mi je na makrobiotickoj ishrani 10tak meseci I tumori (tumori besike I renal pelvisa) su poceli da kalcificiraju. Da li kalcifikacija tumora nesto znaci?

  Pozdrav

  Reply
  1. Poštovanje Predraže,

   Na neka pitanja se može e-mailom odgovoriti, ali na ovo ne. Potrebno je detaljnije znati kako živi Vaša supruga i kako se hrani. U svakom slučaju čini najmanje nekoliko greški, jer su tumori za deset meseci trebali da se povuku. O raku smo puno pisali, pa je potrebno pažljivije pročitati tekstove. I nikada ne treba zaboraviti da je dobar deo izlečenja u našim glavama, tj. u psihi. Mora se voleti život, hrana, biti zahvalan i imati veliku podršku najbližih osoba.
   Pozdravljam Vas!

   Reply

Post Comment