Lečenje – Glavobolja

lečenje glavobolje

Sve vrste bolova su ustvari rezultat pritiska na nerv, tj. to je upozorenje za nas da se negde u organizmu dešava ekspanzija (širenje) tkiva. Dakle bol se može posmatrati kao prijatelj koji nas upozorava na neki postojeći problem i, ako ništa ne preduzmemo, na nadolazeći još veći problem. Do sada ste mogli shvatiti da je širenje osobina jin stanja i jin uticaja na organizam. Mogu se navesti brojni uzroci glavobolja ( u kineskoj medicini se navodi blizu 20 vrsta glavobolja od kojih su najozbiljnije izliv krvi u mozak i tumori), ali ne treba komplikovati jer je osnovni uzrok jin stanje.
    Ovo je sažeto objašnjenje gospodina Osave:
    “Glavobolja je ponekad upozorenje za izliv krvi u mozak. Prouzrokovana je preteranim konzumiranjem hrane bogate jin elementima. Ako uzimate tablete za umirenje bolova izvršavate samoubistvo, jer time potiskujete bolest i parališete nervni sistem koji je vaša odbrana. Sve glavobolje su posledica viška kiselosti, a aspirin je vrlo jaka kiselina kao i svi vitamini. Uzmite kašičicu gomasija. Sledeća makrobiotička pića i sredstva su veoma dobra: 141 (biokafa), 142, 145, 147, 158, 150, 214 i 215.
Ovo se sve nalazi u kategiriji “Recepti”.

2 Comments - Write a Comment

 1. Hvala na tekstu, jer cesto nismo svesni da nam je bol prijatelj.
  Negde sam procitala da je ume-so-ban caj dobar protiv glavobolje? Sta mislite?
  Hvala!

  Reply
 2. Draga Svetlana!
  Drago nam je što se interesuješ i uvek imaš neki dobar komentar. Ume Šo Ban jeste takođe dobar protiv glavobolje, ali zbog dodavanja umebošija, nije primaran, već se prvenstveno koristi za neke druge stvari. Pozdrav
  🙂

  Reply

Post Comment