Lečenje otoka

Ako tražite istinsku pomoć od bilo koje bolesti, naći ćete je u makrobiotičkim savetima g.Osave. U uvodu saveta za skoro sve postojeće bolesti on piše: “Proučivši princip jina i janga, izabrali ste jedan od deset načina da se hranite u cilju jačanja vašeg zdravlja i postizanje sreće. Dijeta br.7 je najefikasnija i najjednostavnija za primenu i ako je sledite nema više ništa da se doda. Posle poboljšanja možete uzeti bilo koju namirnicu i piće koji su navedeni u poglavlju o mojoj makrobiotičkoj kuhinji. Ali, ako želite da ubrzate boljitak od početka, izaberite između sledećih saveta onaj koji vam najviše odgovara.” (Osava).
oticanje nogu lecenje
Ako je problem u oticanju mišića i zglobova, to se karakteriše u zadržavanju tečnosti u organizmu. Uzrok je uvek u lošem radu bubrega i srca i preteranom unosu tečnosti. Najveće probleme imaju oni koji se pridržavaju presne ishrane i oni koji koriste previše voća i vode. Da bi se rešilo ovo stanje bolesti, potrebno je uraditi veoma prostu radnju: poboljšati funkcije bubrega i srca! Uz dijetu br.7, treba dodati samo dve stvari:
  • Supa od rotkve: “Izrendajte jednu crnu rotkvu i iscedite sok. Sipajte ga u dva puta više vode sa malo soli. Kuvajte malo, uzimajte jedanput dnevno. Možete koristiti i belu rotkvu.
       Ne uzimajte više od tri dana za redom. Preporučuje se za oticanje nogu.
  • Supa od azukija (sitan crveni pasulj)
        Kuvajte jednu supenu kašiku azukija u dva litra vode dok ne ispari polovina tečnosti. Odlično piće za bubrege. Možete dodati prstohvat soli kada su zrna sasvim skuvana i kada počnu da se pene. Obično se kuva 4.sata, međutim sa nekoliko centimetara alge kombu samo pola sata. Koristiti u slučajevima nefritisa, šećerne bolesti.

Post Comment