Mehanizmi izbacivanja viška otpadnih materija (toksina) iz organizma

detoksikacija

Kada se pretežno jede ekstremno jin ili jang hrana tokom dužeg perioda, remeti se ravnoteža fiziološkog stanja. Takođe, i najzdravije namirnice i sastojci predstavljaju toksine ako se neumereno koriste. Npr., bilderi često dobijaju cirozu jetre zbog sumanutog korišćenja proteina i bezalkoholnih napitaka, a skoro ni jedan bilder na pije alkohol i ne puši! Pošto je naš organizam savršena tvorevina prirode, on prirodno pokušava u svako doba da ponovo uspostavi sklad sa okolnim i unutrašnjim uticajima. Normalno je da se višak otpadnih materija izbaci ili nataloži, ukoliko organizam nije u stanju da  ga ukloni. Kada toksini poprilično ugroze naše mehanizme eliminacije, a samim tim i zdravlje, često se javi gubitak apetita, što je opet sasvim dobro i normalno. Najbolji primer su deca koja slušaju svoj organizam i odbijaju da jedu. Roditeljima nije dovoljno što su direktni krivci za takvo stanje svoga deteta trpajući mu svakojake splačine u tanjir, već idu korak dalje i teraju na silu dete da jede (opet splačine) pod izgovorom da treba da ojača! Bože, oprosti im; ne znaju šta rade!
    A sada da razmotrimo mehanizme odbrane organizma:
    A –  Normalna eliminacija
         Putevi normalne eliminacije su mokrenje, pražnjenje creva, disanje (izbacivanje ugljendioksida i vode) i znojenje.  Tu još spadaju i rast noktiju, kose i ostalih dlaka, perutanje kože, krmelji i suzenje iz očiju. Izbacivanje se vrši i preko fizičke, umne i emotivne aktivnosti. Umno pražnjenje se odvija u obliku talasnih vibracija, dok emocije, poput gneva, smeha, brige, ukazuju na eliminaciju velike količine viška (neprerađenih, otpadnih materija). Tu su još i razni oblici hiperaktivnosti.
        Žene imaju još nekoliko dodatnih mogućnosti prirodnog pražnjenja. To su menstruacija, rađanje i dojenje. Žene su u znatnoj prednosti u odnosu na muškarce u pogledu efikasnijeg izlučivanja viška.
        Da bi ovo nadoknadili, muškarci obično izlaze van kuće, u društvo, i prazne se kroz dodatne umne, fizičke i društvene aktivnosti. Svi ovi procesi se odvijaju neprestano, u toku celog života. Ako smo umereni i hrani i piću, proces eliminacije toksina teče glatko i neometano. Ali, ako su ove količine prevelike, izbacivanje se ne može obaviti prirodnim procesima i tako dolazi do različitih anomalija.
    B –  Nenormalno izbacivanje
         Događa se povremeno u vidu nenormalnih simptima kao što su: groznica (povišena temperatura), kašalj, povraćanje, proliv, često mokrenje, nenormalno znojenje i nenormalni pokreti, kao drhtanje tela, nogu i tikovi. Do ove vrste izbacivanja može doći i putem neobičnih misli i emocija. Sve su to različite vrste bolesti prilagođavanja i njihova učestalost zavisi od količine nepotrebno unetih viškova hrane i pića. Ovakav način života često prevazilazi čak i mogućnost ovih kanala za izlučivanje. Onda je na redu izlučivanje kroz kožu.
    C –  Razvoj kožnih bolesti
          1- Opšti poremećaji na koži.  Najčešći uzrok je hrana životinjskog porekla, tj. meso, jaja, mlečni proizvodi i riba, a zatim šećer, sokovi, ulje i drugi jin proizvodi. Pri lečenju kožnih oboljenja ne bi trebalo suzbijati ova izlučivanja kao što se to danas radi; naprotiv, upravo bi trebalo podstaći njihovo izbijanje, a istovremeno ukloniti uzrok problema.
              Ova oboljenja se obično pojavljuju kad creva i bubrezi nisu u stanju da efikasno izlučuju toksine.
          2- Rak kože.  To je teži oblik kožnih bolesti. Savremena medicina često koristi, u terapiji kožnog karcinoma- radijaciju, hemoterapiju ili hirurški zahvat. Ovakvi pristupi uklanjanja simptoma pokazuju nerazumevanje uzroka ove bolesti ili mogućnost njenog lečenja iznutra uklanjanjem uzroka. Mada ovakve metode mogu da uklone spoljne simtome, bolest se ponovo javlja ako se celokupno unutrašnje zdravstveno stanje organizma ne izmeni. U raku kože za sada prednjači Australija ejr su ubeđeni da siroti organizam može da podnese njihove krmeće jelovnike i dijete koji su najčešće veoma jin. Imaju i veoma toplu klimu, pa su većinom godine goli na plažama, a Sunce je po prirodi veoma jang. Po zakonu privlačnosti veliki jang (Sunce) privlači veliki jin (jin toksini iz organizma), i to se odražava kroz rak kože. I prirodno, štreberski naučnici su za to optužili rupu u ozonskom omotaču. Možda su ipak krivi Marsovci ili Merkurci?
             Kožne bolesti obično nisu veoma teške, jer, u većini slučajeva, izlučivanje toksina omogućava unutrašnjim organima i tkivima da nesmetano i dalje fukcionišu. Ako i dalje prenatrpavamo organizam telo počinje da nagomilava viškove.
    D –  Nagomilavanje
         Na ovom stepenu količina viška nadmašuje kapacitet tela za njegovo izbacivanje i on počinje da se nagomilava. Međutim, tendencija tela je da se ovaj višak taloži na perifernim delovima tela (što je dobro), naročito onim koji su u neposrednom kontaktu sa spoljnim svetom.
        1- Sinusi. Oni su najčešće mesto nagomilavanja viška. Sluz se često skuplja u ovoj zoni da može da se izluči kroz nos i oči. Često, kad prašina ili polen prodru u nozdrve, sluzokoža reaguje pokušajem da što pre izbaci taj višak. Takve reakcije su poznate kao senska groznica ili alergije a to su, u stvari samo mehanizmi izlučivanja.2- Srednje uho. Nagomilavanje sluzi i masnoća u srednjem uhu može da izazove ogroman bol, pogoršan sluh, pa i gluvoću.
3- Pluća. U plućima se često nagomilava višak u različitom obliku. Očigledni simptomi su kašalj i prezasićenost grudi krvlju (rumeni obrazi). Sluz u plućima može da dovede do nekog oblika ciste ili raka.
4- Dojke. Nagomilavanje viška u ovoj zoni često dovodi do otvrdnjavanja dojki i formiranja cista. Višak se obično nagomilava u obliku sluzi i naslaga masnih kiselina, a u oba slučaja to je u vidu jin, lepljive ili guste tečnosti. Te naslage prerastaju u ciste na isti način na koji see voda ledi, a one su posledica redovnog konzumiranja hrane, kao što je sladoled, šećer, sok od pomorandže, gazirana  bezalkoholna pića i drugi hladni napici. Svi ovi proizvodi rashlađuju, što izaziva kristalisanje uskladištenih naslaga.
5. Creva. U puno slučajeva nagomilavanje viška počinje u donjem delu tela u vidu sluznog sloja i formacija masnoće koje oblažu zidove creva, što dovodi do proširenosti creva, čija je posledica naduven trbuh.
6. Bubrezi. Oni su mesto čestog nagomilavanja sluzi i masnih kiselina, jer su u vezi sa spoljnim svetom preko mokraćne bešike i urinarnog trakta. Problemi nastaju kada ovi elementi ne mogu da prođu kroz finu mrežu ćelija u unutrašnjosti bubrega. Tada oni nagomilavaju vodu i postaju hronično natečeni. Pošto je to sprečilo proces eliminacije, onda se tečnost, koja ne može da se izluči, najčešće taloži u nogama, što dovodi do povremenog oticanja nogu i slabosti. Istovremeno, osoba u takvom stanju se preterano znoji.
Ako neko konzumira veću količinu hrane koja rashlađuje, naslage masnoća i sluzi će se često iskristalisati u kamenje.
7. Polni organi. Kod muškaraca, prostata je najčešće mesto taloženja naslaga. Posledica toga je uvećanje prostate, a tvrde, masne naslage ili ciste formiraju se u prostati i oko nje. Ovo je jedan od glavnih uzroka impotencije.
Kod žena, višak se često nagomilava u polnim organima, a to vodi do nastanka cista na jajnicima, kao i do blokade jajovoda. U većini slučajeva sluznični sloj ili masnoće na jajnicima ili jajovodu sprečavaju prohod jajašca i spermatozoida, što sprečava začeće.

E –  Uskladištenje
U ovoj fazi višak neprerađenih neizlučenih materija u različitim oblicima taloži se u unutrašnjim organima i oko njih, a to ometa njihovo pravilno funkcionisanje. Npr., višak se često nagomilava u srcu i oko njega, kao i u srčanom tkivu. Nagomilavanje je moguće kako u arterijama, tako i oko njih. Ove masnoće ometaju normalan rad srca i sprečavaju neometan protok krvi kroz arterije. Krajnji rezultat je srčani udar (infarkt).
Proteini, ugljeni hidrati i masti koje unosimo u organizam, često se pretvaraju jedni u druge, u zavisnosti od količine hrane, kao i od potrebe tela u određeno vreme, a viškovi se izbacuju. Ali kada količina viškova premaši sposobnost organizma da ih se oslobodi, ugljeni hidrati se talože u jetri, proteini u mišićima, a masne kiseline po celom telu.
Masnoće na srcu se obično ne raspoređuju ravnomerno i zato se javlja poremećaj srčanog ritma.

F-  Hronično pogoršanje kvaliteta krvi i limfe
Usled opterećenosti krvotoka masnoćama i sluzi višak se nagomilava u organima. Ti organi su najčešće pluća i bubrezi, a tako njihova uloga pročišćavanja postaje manje efikasna. Ovo dalje pogoršava kvalitet krvi, a utiče i na limfni sistem. Odstranjivanje krajnika i slepog creva, kao velikih limfnih žlezda, dodatno pogoršava limfni sistem koji je jedina odbrana od toksina, bakterija i virusa o kojima se zadnjih godina toliko priča. Zatim dolazi do čestog oticanja i zapaljenja limfnih žlezda što prouzrokuje hronično pogoršanje krvi, posebno crvenih krvnih zrnaca. Kad crvena krvna zrnca počnu da gube sposobnost pretvaranja u normalne ćelije tela, ona počinju da stvaraju DEGENERATIVNI, tj. KANCEROZNI TIP ĆELIJA.
Loša funkcija creva takođe doprinosi pogoršanju kvaliteta krvi, jer se krvna zrnca i plazma stvaraju velikim delom u tankom crevu. U mnogo slučajeva, resice tankog creva su obložene masnoćom i sluzima i sredina u crevima je kisela. Naravno, zdrava krv se NE STVARA u takvoj sredini!
Dođosmo i do najčešćeg uzroka prevremene smrti u današnje vreme. Stvaranje kancera je istovremeno i poslednji trzaj organizma, kojeg smo se potrudili da uništimo, da se odbrani i da još malo produži život. To radi sam organizam kako bi smestio kancerozne ćelije na jedno mesto i istovremeno sprečio trovanje celokupnog organizma, što bi mnogo ranije dovelo do smrti. Zato operacija raka liči na ono: “Ubijte glasnika!”
Ovo je veoma važna stvar pa će ovoj temi biti posvećeno mnogo, mnogo stranica. Samo mi dajte malo vremena. Tablica množenja se uči mnogo pre integrala.

Post Comment