Opadanje kose, perut i ćelavost

perut Kao i kod najvećeg broja problema i oboljenja, uzrok je preterani jin, tj. previše vitamina C, voća, šećera, salata, alkoholnih pića i namirnica bogatih kalijumom ili fosforom. Po rečima Osave, prestanite da ih uzimate i bićete izlečeni bez nekih “čarobnih tretmana”. Da biste se uverili, izvedite jedan neobičan eksperiment: pojedite pre spavanja jednu od tih veoma jin namirnica, recimo krušku, plavi patlidžan, paradajz, sirće ili med. Iznenadićete se kada budete videli na jastuku i na češlju deset puta više opalih dlaka nego prethodnog dana. Svi kozmetički preparati, boje, regeneratori, losioni i plastični češljevi i četke su vrlo jin.
Pored makrobiotičke ishrane, koja se podrazumeva, pomoćna lekovita sredstva su: alge (u ishrani), i utrljavajte u kožu glave sredstva pod brojevima br.212 ili br.213.
Interesantno je moje zapažanje za vreme boravka u Parizu, dok još nisam znao za makrobiotiku, a sad znam razlog. Primetio sa ogroman broj žena u godinama koje su bile vitke, ali skoro ćelave! Zbog njihove opsednusti vitkom linijom i  “zdravljem”, a na ultraglupe savete lekara, Francuzi koriste oko litar vode uz jedan obrok, ne sole mnogo jela, dave se u voću i veštačkim napicima, koriste po više vrsta lekova celog života i velike količine mlečnih proizvoda. Sve sam ekstremni jin. Između ostalog, pijenje vode pre, za vreme ili neposredno posle obroka je opasno jer propasti varenje i iskoristljivost hrane, pa su zato Francuzi u proseku vitki.  Pored ćelavosti, podočnjaci su im ogromni.
Mislim da vam je jasnije sada zašto se opada kosa i da to nije samo estetski problem, nego je i opšte zdravlje veoma ugroženo.

3 Comments - Write a Comment

Post Comment