Poremećaji bubrega – Sve do raka

Poremećaji bubrega se mogu podeliti u dve grupe:
  1. Stanja prevelike kontrakcije, stegnutosti i nesavitljivosti (jang stanja) bubrega imaju kao posledicu smanjenje protoka krvi i mokrenja.
  2. Stanja labavosti i otečenosti (jin stanja) sprečavaju potpuno filtriranje krvi i mogu da dovedu do prevelikog zadržavanja ili odstranjivanja tečnosti.
Znaci prevelike kontrakcije i stvrdnutosti (u narodu, sušenje) bubrega su nemiran san, tokom kojeg se osoba okreće i prevrće u krevetu, nesanica, noćne more i rano ustajanje ujutro. Uzroci ovakvog stanja bubrega su posledica preteranog unošenja jang namirnica, kao što su jaja, meso i druge namirnice životinjskog porekla, suve pečene namirnice, rafinisana so kao i hiperaktivnost i boravak u sredini ispunjenoj pritiscima.
Znaci prekomerno proširenih bubrega su hrkanje, stenjanje, mokrenje u krevetu, bol u predelu kičme, ustajanje noću radi mokrenja i kasno ustajanje. Ovakvo jin stanje bubrega je posledica unošenja velike količine pića (naročito mleka, voćnih sokova i kafe), kao i namirnica tropskog porekla, voća, šećera i slatkiša. Svakodnevno dugo sedenje doprinosi mlitavljenju bubrega.
Tokom vremena, suviše velika potrošnja kombinacije krajnje jin i krajnje jang namirnica i napitaka može dovesti do stvaranja kamena, cista i tumora u urinarnom traktu. Te opstrukcije se razvijaju kada višak čvrstih otpadnih materija ne može da prođe kroz finu mrežu ćelija u unutrašnjosti bubrega ili mokraćovoda. Bubrezi su mesto gde se često nagomilavaju sluzi i masne kiseline, pa u takvom stanju oni često zadržavaju vodu i postaju hronično otečeni. Pošto je proces izbacivanja ometen, višak tečnosti se obično nagomilava u nogama, što izaziva periodično oticanje i slabost. Istovremeno, dolazi i do preteranog znojenja. Ako neko sa takvim stanjem bubrega nastavi da jede velike količine ekspanzivnih namirnica, nagomilane masnoće i sluzi će se kristalisati u obliku kamena. Boja kamena i tvrdoća će zavisiti od sastava tih otpadnih materija. Najčešći je kamen izazvan unošenjem namirnica bogatih masnoćom, kombinovanih sa rashlađenim namirnicama, naročito sladoledom, jogurtom, sokovima od pomorandže, bezalkoholnim napicima, ledenom vodom i drugim stvarima koje rashlađuju telo.
Posle dugo vremena ciste i bubrežni kamen će najzad preći u rak. Svi ti otpaci, viškovi i hemikalije za normalne ćelije predstavljaju ogromnu kojičinu toksina sa kojima one u jednom momentu (kada kap prelije čašu) ne mogu više da se izbore. Jedino i poslednje što organizam može u takvim situacijama da uradi kako bi se spasao od smrti, je da sve te toksina prikupi na jedno mesto da oni ne bi kružili po organizmu i trovali ostale delove tela i, da stvori ćelije raka koje “se hrane” toksinima i tako na sebe preuzimaju ulogu “kante za otpatke”. Zato je veoma pogrešno uništavati ćelije raka veštačkim putem (hemoterapijom i zračenjem) jer tako uništavamo poslednju odbranu, a istovremeno sprečavamo razvoj zdravih ćelija i plus dodajemo još opasnih toksina, jer je hemoterapija opasan otrov i dodatno slabi već ionako skoro uništen organizam.
Lečenje se svodi na prestanak unošenja kojekakvih gluposti i opasnih namirnica, pa onda telo nema razloga da stvara još kancerogenih ćelija, njihova uloga prestaje i organizam ih postepeno uništava. Dakle, ako vam se ne sviđa što vam je stan večito prljav onda ga očistite i nemojte bacati otpatke po podu. Da li je to velika mudrost? Najveći razlozi zašto ljudi ne pribegavaju ovako prostom lečenju je u tome što nemaju snage da promene navike u ishrani i načinu života i zato što ne veruju u proste i zdrave metode (nedostatak poverenja u prirodu i neznanje).” Neznanje je uzrok svekolike ljudske patnje!”  Indijski Sveti Spisi.

Post Comment