Aemono, salate (105-106)

105.  Aemono
Ispržite susamove semenke i sameljite ih. Dodajte sojin sos i malo vode da napravite krem. Skuvajte u slanoj vodi vlašac, luk, belu rotkvu, šargarepu, kupus, spanać, karfiol, bundevu, itd. Sve umešajte u susamov krem. Miso može da zameni krem od susama. Ne bacajte vodu u kojoj ste kuvali povrće, već je iskoristite za čorbu. Tu vodu je najveći naučnik, Nikola Tesla, koristio tokom svog života kao doručak!
106. Salata od voća i povrća
Isecite kupus i šargarepu, kratko ih blanširajte i ključaloj vodi; isecite jedan karfiol i jabuku na komadiće koje ćete kuvati u slanoj vodi. Sve pomešajte sa sosom napravljenim od 4 kašičice ulja, jedne kašičice soli i jajeta. Služite na tanjiru ukrašenom listovima zelene salate. Ova salata se koristi posle mesa.

Post Comment