Šećerna bolest – Dijabetes

lecenje dijabetesa Ne zamerite mi na čestim citatima gospodina Osave, jer on je dokazao da treba da bude uzor svima koji misle o sebi i zdravlju ostalih. Imam i ja puno toga da kažem, ali on je najveći!
Ali da se usredsredimo na ovu sve češću i opasnu bolest, koja je “neizlečiva”. Veoma interesantno! A koja je izlečiva, po savremenoj medicini?

“Bolest je prouzrokovana neumerenom jin ishranom. Nijedan lekar ne može da izleči šećernu bolest, čak ni posle 30 godina od pronalaska insulina, šta više, broj dijabetičara svakodnevno raste. Zašto da se onda ponovo ne vratimo Isusovom učenju? Ta “neizlečiva” bolest može da se izleči za 10 dana ako bolesnik razume smisao “molitve i posta”, kosmički poredak i ako ima jaku volju. U suprotnom, hraniće doktore i farmaceutsku industriju čitavog života. Neće biti potrebe da ide u pakao posle smrti jer se već nalazi u njemu.

Lečenje dijabetesa

Naravno, najbolji način za izlečenje ove bolesti je dijeta br. 7 sa 100gr. bundeve dnevno, kuvane sa 50 gr. azuki pasulja (recepti br. 62,  br. 63, br. 64, čaj od lotosovog korena, br. 127br. 158br. 102br. 3,).
Bundeva i azuki su vrlo bogati ugljenim hidratima ili glikozom, koje lekari zabranjuju dijabetičarima jer se u našem organizmu pretvaraju u šećer. Međutim, pirinač, bundeva i azuki mogu, bez ičeg drugog, savršeno da izleče šećernu bolest. Ako bolest nestane usled dijete bez ugljenih hidrata lečenje je nekompletno. Bolesnik se samo nalazi u nepovoljnom položaju, kao da se nalazi u zatvoru.”

Žorž Osava je tekstove o lečenju pojedinačnih bolesti pisao u što jasnijem i kraćem obliku. To je odličan način za one koji veruju i imaju snage da pokušaju. Ja malo proširujem količinu podataka za one koji žele više da znaju. Zapadna medicina u slučaju dijabetesa polazi od činjenice da pankreas ne luči dovoljno insulina i da ni ne može da se izleči kako bi samostalno i dobro funkcionisao, pa se veštački daje insulin. To za posledicu ima tumačenje organizma da nema nikakve potrebe da pankreas radi jer ima dovoljno insulina. Ali takvo davanje ovog hormona ne može nikada da odražava pravu količinu i vreme kada je potreban zato što to samo može znati naš organizam.
Mnogo više o ovoj veoma važnoj žlezdi ću pisati posebno.

5 Comments - Write a Comment

 1. Samo da dodam za one koji još nisu prešli na makrobiotički način života, informaciju, da koristeći gore navedene namirnice, a izbegavajući one loše sam uspeo da izlečim dugogodišnji dijabetes kod svoje majke. Ona sada ima 82 god. i dalje se trudi da nauči što više o makrobiotici. Ja sam kao nagradu dobio izlečenu majku i pohvalu od njene doktorke koja je, kada je pregledala rezultate analize krvi, rekla : Ne znam šta ste koristili, ali šta god da jeste samo nastavite, ovo je fantastično.
  Za to se zahvaljujemo svom učitelju koji nas je nesebično savetovao i ko zna koliko puta ponovio iste rečenice, jer u početku skoro svi malo teže kapiraju ovaj način ishrane i lečenja.
  Budite uporni, višestruko se isplati. : – )

  Reply
  1. Hvala Deshmann-e!
   Vrlo je lep osećaj kada vidiš da ti se trud isplatio i da imaš takve sledbenike. Znaš da mi je drago zbog tvoje majke i dobro je ulepšati starost i učiniti je kvalitetnijom. Samo tako nastavite i srećno!!
   Tvoj prijatelj i učitelj

   Reply
  1. Poštovanje Vidomire,

   Iznad teksta o lečenju dijabetesa Vam piše žutim slovima “Recepti”. Kliknite na tu reč i otvoriće Vam se oko 220 recepata, svi pod rednim brojevima, pa izaberite recepte koji su navedeni kao najbolji za lečenje Vaše bolesti. Mislim da prostije ne može biti.
   Puno uspeha u Vašem lečenju i veliki pozdrav!

   Reply

Post Comment