“Svinjski život”

Još jedan od primera kako ne treba živeti, pa tačno i da imate samoubilačke sklonosti. Bilo je to pre 17-18 godina.
Znajući da se bavim makrobiotikom, jedna žena od 38 godina me je pozvala da se dogovorimo oko njenog lečenja od raka jajnika. Radila je kao šef jednog odseka u Opštini i imala ćerku koja je bila završna godina srednje škole. Razvela se još kada joj je ćerka bila beba, mada je više puta ponovila kako joj je muž bio dobar čovek. Čovek se onda pita što se uopšte udavala, a i zašto se razvela ako je bio dobar?
Dakle, otišao sam kod nje i počeo da joj objašnjavam šta treba da radi ako misli sebi da pomogne. Onda je ustala njena ćerka, u 12h i 15 min., a časovi su joj počinjali u 13h. Za kratko vreme nas je prekinula u razgovoru jedno 10 puta. Inače, devojka je u svojih 18 godina imala bolne i neredovne menstruacije, astmu, alergije i dr. Ali, pored toga je bila lepa, zgodna, posećivala je redovno frizera, manikira i pedikira i nosila vrhunsku garderobu. Škola joj je bila udaljena oko 300 m. od stana, ali se hvalila kako je retkost da stigne na vreme na časove. Nisu nikada kuvale hranu, pa su se hranile u pekarama i restoranima. A onda je nazvala telefonom drugaricu, bacila se potrbuške na krevet i pričala s njom sat i po i, naravno opet zakasnila u školu.
razmazeno
Hteo sam njenoj majci nešto od žitarica da skuvam i zatražio sam manju šerpu i tiganj da bih nešto ispržio. Pirinač sam ja doneo. Ona me je iznenađeno pogledala i rekla da nema šerpicu, ni luk, ni šargarepu, ni varjaču, a tiganj je bio veličine onog za prženje jednog jajeta i to bez drške i izgledao je kao da je pao sa dvadesetog sprata. Kuhinja je bila prepravljena od predsoblja, a pravu kuhinju su pretvorile u malu sobu. Od svega mogućeg što kuhinja treba da sadrži, posedovala je samo kolekciju začina u teglicama koju je dobila od tetke iz Beča i koju nikada nije upotrebila. Od tanjira je imala samo dve plastične tacne za kolače. Užas!! Otišla je kod komšinice sve to da pozajmi da bih mogao bilo šta da joj spremim.
Sve u svemu, video sam da ništa nije razumela od našeg razgovora, niti je imala nameru da se ičega pridržava. Epilog svega je bio da joj se ćerka udala ubrzo posle srednje škole za momka sa sportskim “BMW-om”. Posle godinu dana se razvela, a majka joj je umrla nakon dve godine lečeći se u bolnici.
Nemojte sebi dozvoliti nikada ovakav život!

Post Comment