Zapaljenje slepog creva

Zapadna medicina se desetinama godina premišlja i nagađa šta je u stvari slepo crevo. Kao što to obično biva, ne zna se tačno šta ono predstavlja, ali se vrlo lako predlaže da se ono hirurški odstrani. Po principu: “To vam je priroda dala kao “višak delova”, a ako ga nemate, nećete se bojati ni zapaljenja.”

 

slepo crevo lecenje
      Slepo crevo je, ustvari, limfna žlezda koja se nalazi na samom prelazu između tankog i debelog creva. Uloga mu je da pomoću limfe štiti predeo oko njega i donjeg stomaka od zapaljenja. Nekada je Amerika prednjačila po broju zapaljenja i operacija,ali se zadnjih godina sve razvijene zemlje približavaju broju intervencija. Problem naravno nastaje od ekstremne ishrane koja onemogućava pravilan rad slepog creva i dozvoljava delovanje bakterija i virusa. Najveći problem predstavlja preterano korišćenje slatkiša, a naročito sladoleda i osvežavajući napitaka. Budući da se takve stvari daju najčešće deci i predstavljaju ekstremni jin, a deca su jang i treba da budu u blago jang stanju, zato to najviše njih i pogađa. Odrasli se takođe najčešće pogrešno hrane, ali ne mogu da dobiju upalu jer su slepo crevo izgubili na vreme, tj. u detinjstvu.
      Po rečima g. Osave, nijedna osoba koja se hrani makrobiotički ne može da dobije zapaljenje slepog creva. Za lečenje se preporučuje dijeta br. 7 ili dijeta br. 6. Treba na prvom mestu jesti krem od integralnog pirinča i korenje (koren čička, maslačka, šargarepe, rotkve i peršuna) koje je dinstano na susamovom ulju i posoljeno. Kao spoljni tretman, treba primeniti oblogu (flaster) od krompira (br. 193) nakon obloge od đumbira. U hitnim slučajevima popiti 3 kašike soka od rotkve.

Post Comment